Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2023 Yılı Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı

“Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Kursları Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda yürütülen milli kültürümüzü geliştirme faaliyetleri çerçevesinde kaybolmaya yüz tutan Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızı yaşatmak, tanıtmak, tahribini ve yok olmasını önlemek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını ve istihdam olanağı yaratılmasını, kültür ve sanata ilginin artırılmasını sağlamak için Müdürlüğümüzce Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kursları düzenlenmektedir.

Bugüne kadar İl Müdürlüğünün koordinesi altında, Tezhip, Ebru, İpek Koza El Ürünleri Yapımı ve Türk Yayı Yapımı olmak üzere toplam 4 ayrı branşta Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kursları açılmıştır. 
2023 Yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri planı kapsamında İlimizde Tezhip, Ebru, İpek Koza El Ürünleri Yapımı, Türk Yayı Yapımı ve Dekoratif Sepet Örücülüğü olmak üzere toplam 5 ayrı branşta Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kursları açılması planlanmıştır. Söz konusu kurslara başvurular İl Müdürlüğümüzden alınmaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
-Kimlik beyanı -2 adet vesikalık resim